Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o citlivú pleť

Beauty poradňa GERnétic: Starostlivosť o citlivú pleť

Odpovedá Alena Kimlová z Kozmetického štúdia GERnétic www.StudioGernetic.cz

Často čítam v časopisoch o tom, ako sa starať o suchú pokožku tváre. Ale akú starostlivosť mám venovať suchej a citlivej pokožke celého tela?

Máte pravdu, suchosť a citlivosť pokožky sa netýka len pokožky tváre. Aj koža celého tela môže byť suchá a citlivá a môže nepríjemne ovplyvňovať naše každodenné aktivity. Takáto pokožka má väčšinou popraskanú štruktúru, vznikajú na nej šupiny, môžu sa na nej objavovať ekzémy, koža je napnutá a svrbí. Uľaviť si škrabaním so sebou nesie nebezpečenstvo vzniku zápalových ložísk. Príčiny sú podobné ako pri precitlivenej pokožke tváre – genetické faktory, hormonálne zmeny, užívanie rôznych liekov, ale aj rôzne ochorenia a v neposlednom rade aj reakcia na nezodpovedajúcu starostlivosť. Zvláštnu skupinu tvorí pokožka postihnutá atopickým ekzémom. Suchosť pokožky spôsobuje poškodenie ochranného filmu, nedostatočná tvorba lipidovej zložky, zlá hydratácia.

Pri ošetrovaní suchej citlivej pokožky je najdôležitejšia pravidelná a šetrná denná starostlivosť. Premasťovanie kože po každom kúpeli či sprche, alebo kedykoľvek cítite pocit diskomfortu. Na túto starostlivosť si vyberajte špeciálne prípravky, ktoré zabezpečia hydratáciu a posilnia ochranný film na samotnom povrchu pokožky. Dôležité je aj dodať látky s regeneračným účinkom, ktoré vyvážia fyziologické pochody, dodajú pleti prirodzenú rovnováhu, zdravý vzhľad, ale hlavne príjemný pocit pohody.

Odporúčame: Beauty poradňa GERnétic: Vône GERnétic

Lait Corps Douceur

Zdroj: GERnétic

Po každej sprche alebo kúpeli vyskúšajte hydratačné telové mlieko Lait Corps Douceur, ktoré je k pokožke veľmi citlivé. Jemná emulzia obsahuje marhuľový olej a bambucké maslo so zvláčňujúcimi, výživnými, hydratačnými a regeneračnými účinkami. Zmes oligopeptidov podporuje syntézu kolagénu a spevnenie. Pokožka je po aplikácii hebká, vláčna a krásne hydratovaná. Prináša pocit maximálneho komfortu a starostlivosti. Jemná a decentná vôňa umocní pocit pohody. Telové mlieko Lait Corps Douceur je určené aj na zotavenie a upokojenie atopickej pokožky.

Ak obľubujete skôr telové oleje, odporúčam výživný telový olej Huile de Beauté, ktorého základ tvorí panenský makadamový olej a olej z hroznových zrniečok. Obidva oleje, ktoré sú za studena lisované, sú zdrojom mnohých výživných a regeneračných látok potrebných na zlepšenie stavu pokožky. Huile de Beauté obsahuje aj esenciálne oleje z ravensary, ktoré stimulujú imunitu kože a esenciálne oleje z citronely s upokojujúcimi účinkami.

Zaujme ťa aj: Beauty poradňa GERnétic: Upokojenie citlivej pleti

Manno

Zdroj: GERnétic

A ešte zopár rád na záver:

Nekúpte sa v príliš horúcej vode a nezostávajte vo vode dlho. Dlhodobý pobyt vo vode spôsobí napučanie pokožky vodou a dehydratáciu. Vhodnejšou voľbou je sprchovanie.

Na umývanie si vyberajte šetrné prípravky, ktoré príliš nevysušujú a nenarušujú pH. Občas si môžete urobiť jemný peeling celého tela, ktorý odstráni hrubosť kože.

Zvláštnu starostlivosť venujte chodidlám a rukám, ktoré majú tendenciu, hlavne v zimných mesiacoch, k intenzívnemu vysušovaniu. Ruky si chráňte rukavicami a častým premasťovaním. Dobrým sprievodcom počas celého dňa Vám bude krém na ruky Manno, ktorý má regeneračné, antiseptické a ochranné účinky. Pomáha hojiť drobné praskliny a zádery. Krém sa rýchlo vstrebáva do pokožky a nebude vám brániť v bežnej činnosti.

Chodidlá neobsahujú mazové žľazy, a preto majú tendenciu rýchlo vysychať. Sú vystavované neustálemu tlaku a nerobí im dobre ani dlhý pobyt v uzatvorenej obuvi. Dbajte preto na pravidelnú hygienu, umývanie, dokonalé osušenie a premasťovanie. Regeneračný krém Crème Soin des Pieds prináša unaveným nohám výborné osvieženie, regeneráciu, chráni pred napadnutím plesňami. Účinné zložky obmedzujú potenie.

V letných mesiacoch sa vyhýbajte dlhému pobytu na slnku a po opaľovaní pokožku osprchujte a dôsledne ošetrite hydratačným telovým mliekom. Navštívte kozmetický salón GERnétic a nechajte si ošetriť celé telo napr. zábalom z morských rias. Pokožka bude krásne vyživená a hydratovaná.

Produkty GERnétic si môžete kúpiť v kozmetických salónoch, kde Vám kozmetička poradí, ktoré prípravky sú pre Vás vhodné a navrhne Vám vhodné kozmetické ošetrenie. Zoznam salónov nájdete na stránke www.gernetic.sk. Viac informácií nájdete tu: KÚPIŤ PRODUKTY.

Ak nemáte vo svojom meste kozmetičku GERnétic, odporučte svojej kozmetičke značku GERnétic a my ju radi preškolíme na túto sofistikovanú a vysoko účinnú kozmetiku so starostlivosťou o tvár i telo. https://www.gernetic.cz/nova-kosmeticka


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Janka Komadova 07.09.23 22:51

karma
-1.00

Rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní