Domáca bonboniéra na Valentína z Pečie celé Slovensko

Domáca bonboniéra na Valentína z Pečie celé Slovensko
  • 01.02.2023
  • Redakcia .

Čo tak vyrobiť milovanému človeku na Valentína niečo vlastnoručne? Môže to byť trebárs aj sladká dobrota, ako napríklad tieto srdiečkové čokoládové pralinky s trošku pikantnou plnkou. Recept prináša Tomáš z relácie Pečie celé Slovensko. Trúfate si na výrobu takéhoto sladkého valentínskeho darčeka?

Suroviny na pralinky:

  • 250 g bielej čokolády
  • Štipka soli
  • 200 g čili čokolády
  • 70 g trstinového cukru
  • 20 g masla
  • 200 ml smotana na šľahanie 33 %
  • 1 ČL mletej údenej papriky
  • 1 ČL mletého čili
  • 50 g horkej čokolády

Ďalej budeme potrebovať:

  • Biele farbivo
  • Červené farbivo
  • Zlatý prášok
  • Sušené lupienky kvetov

Postup prípravy praliniek:

  1. Plnka – v hrnci si rozpustíme cukor s maslom, a potom pridáme 150 ml smotany. Necháme chvíľu povariť a pridáme troška soli, a potom dáme chladiť. Ak sa trocha vychladí, pridáme 50 g bielej čokolády.
  2. Bonbón – 150 g bielej čokolády dáme roztopiť nad vodným kúpeľom na 45 stupňov, potom dáme misku preč a pridáme 50 g bielej čokolády a poriadne premiešame.
  3. Silikónovú formu si nachystáme a natrieme si vnútro bielim farbivom a troška posypeme zlatým práškom.
  4. Keď čokoláda trocha vychladla, tak ju premiešame a odmeriame teplotu, musí mať cca 28 stupňov. Potom čokoládu nalejeme do formy a necháme trocha stuhnúť cca 2 minúty. Formu obrátime, vyklopíme zvyšnú čokoládu a dáme chladiť. Po vychladnutí naplníme formy karamelom a zase dáme stuhnúť. Na záver si formy zalejeme čokoládou a poslednýkrát dáme chladiť. Po vyklopení ozdobíme sušeným lupeňom.
  5. Čili bonbón – 50 ml smotany si dáme ohriať, pridáme mletú údenú papriku a mleté čili, poriadne premiešame, pridáme 50 g horkej čokolády, poriadne premiešame a dáme chladiť.
  6. 150 g čili čokolády dáme roztopiť nad vodným kúpeľom na 45 stupňov, potom dáme misku preč, pridáme 50 g čili čokolády a poriadne premiešame.
  7. Silikónovú formu si nachystáme a natrieme si vnútro bielo-červeným farbivom.
  8. Keď je čokoláda trochu vychladená, tak ju premiešame a odmeriame teplotu, musí mať cca 28 stupňov. Potom čokoládu nalejeme do formy a necháme trocha stuhnúť cca 2 minúty. potom si formu obrátime, vyklopíme prebytočnú čokoládu a dáme chladiť. Po vychladení naplníme formy čili plnkou a zase dáme stuhnúť. Na záver si formy zalejeme čokoládou a poslednýkrát dáme chladiť.
  9. Na záver si dáme bonbóny do košíčkov a naukladáme do krabičky.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní