Starostlivosť o mihalnice pre dokonalý look: 6 tajných tipov, ktoré musíte poznať!

Ktorá žena netúži mať svoje prirodzené mihalnice ešte hustejšie a dlhšie? Je pravdou, že výrazné riasy dokážu výrazne ovplyvniť pohľad i celkový vzhľad. Vzhľad našich mihalníc pritom môže byť ovplyvnený rôznorodými faktormi. Je pravdou, že vo veľkej miere zaváži genetika. Niektorým skrátka sú do vienka nadelené dlhé alebo husté riasy, nezáležiac na tom, či ide o ženy, alebo mužov. 

Avšak, rolu zohráva napríklad aj vek. Prirodzené starnutie ovplyvňuje aj túto časť nášho tela. Zvyšujúcim sa vekom môžu byť mihalnice redšie a môžu rýchlejšie vypadávať. Zdravé riasy závisia aj od výživy zvnútra, celkového zdravotného stavu a starostlivosti. Tak, ako sa staráme o pleť, rovnako by sme mali venovať pozornosť aj riasam. 

Je mnoho faktorov, ktoré môžu podnecovať lámanie, vypadávanie a slabý rast mihalníc. Ak sa aj vy chcete tešiť z krásnych rias a dokonalého pohľadu, máme pre vás 6 tipov súvisiacich so starostlivosťou o mihalnice, ktoré musíte poznať!

1. Používajte kvalitné maskary, s tými vodoodolnými to nepreháňajte

Vysoké percento žien používa na skrášlenie svojich mihalníc maskaru, resp. riasenku. Ak nechcete svojim riasam zbytočne škodiť, určite stavte na kvalitné maskary. Dnes sú dokonca na trhu dostupné aj vyživujúce riasenky obsahujúce rôzne výživné látky, ktoré pomáhajú naše mihalnice posilniť. Ďalšou dôležitou vecou, na ktorú by sme nemali zabúdať, je pravidelná výmena riaseniek. 

Skontrolujte na obale vašej maskary, ako dlho je vhodné ju po otvorení používať. Obvykle to býva maximálne šesť mesiacov. Používaním starej maskary si koledujeme o nepríjemné problémy. A zabudnúť ešte nemôžeme na vodeodolné špirály. Tie sa s ohľadom na ochranu mihalníc odporúča používať len príležitostne. Takáto riasenka sa obvykle ťažšie odstraňuje, čo môže viesť k väčšiemu treniu a potenciálnemu poškodeniu rias.

Odporúčame: ​TOP domáce masky na vlasy: Vyriešia každý vlasový problém!

sérum na mihalnice

Zdroj: Depositphotos

2. Nikdy nezabúdajte na šetrné odlíčenie očí

Ak je niečo, čo naozaj vo veľkej miere môže poškodzovať naše mihalnice, tak neodličovanie sa, ako aj nešetrené odličovanie. Dlhé nosenie maskary bez odlíčenia predstavuje pre naše riasy záťaž. Navyše, ak líhame večer do postele bez toho, aby sme sa odlíčili, koledujeme si problémy s očami aj pleťou.

Ak chcete mať krásne dlhé riasy, taktiež sa vyhýbajte tomu, že si síce očný make-up budete odličovať, no nesprávne alebo nešetrne. Na odličovanie kozmetických produktov z očného okolia by sme mali v prvom rade voliť vhodný prípravok.

Môže to byť dvojfázový odličovač, odličovacie mlieko, odličovacia pena alebo iný prípravok, ideálne by však mal byť určený práve na odstránenie očného make-upu. A pri odličovaní sa nezabúdajte vyhnúť silnému drhnutiu očí a sťahovaniu riasenky z mihalníc pod veľkým tlakom. Trenie a naťahovanie očí alebo aj používanie príliš agresívnych odličovačov môže riasy poškodiť a spôsobovať ich padanie.

3. Voľte vhodné prípravky na starostlivosť o mihalnice

Ak máte pocit, že vaše mihalnice potrebujú extra starostlivosť, doprajte im ju. Dnes na trhu nájdeme rôzne špeciálne séra na riasy. Ide o vyživujúce, obnovujúce a regeneračné prípravky, ktoré sú určené na aplikáciu do očného okolia s cieľom podporiť zdravý rast mihalníc a chrániť ich. Kvalitné sérum na mihalnice obsahuje spravidla rôzne výživné alebo regeneračné látky, ktoré dokážu riasy, hydratovať, posilniť a zvýšiť ich odolnosť.

Takéto sérum pomáha predchádzať lámaniu a predčasnému vypadávaniu rias a podporuje ich rast a nakoniec i hustotu. Niektoré séra napomáhajú aj oživiť prirodzenú farbu mihalníc a zvýšiť ich lesk. Sérum sa vždy aplikuje na úplne čisté riasy, obvykle ku korienkom. Pre správny účinok však nezabúdajte na pravidelné používanie.

4. Siahnite po ricínovom oleji

Ak svojim riasam chcete dopriať nejakú prírodnú starostlivosť, odporúčame ricínový olej. Tento rastlinný olej zo semien stromu zvaného ricín obyčajný je známy svojím blahodarným účinkom na vlasy, pokožku aj nechty. Ricínový olej stimuluje vlasové folikuly a podporuje rast vlasov, chĺpkov, alebo aj mihalníc.

Pri problémoch s nadmerným padaním vlasov sa ho odporúča pravidelne vtierať do vlasovej pokožky. Ak chcete zahustiť obočie po dlhodobom pravidelnom vytrhávaní, rovnako ho skúste potierať ricínovým olejom. No a ak túžite po krásnych hustých riasach, rovnako do boja vyrazte s ricínovým olejom.

Môžete ho napríklad naniesť na tyčinku do uší a následne opatrne na riasy. Dávajte pozor na to, aby sa vám olej nedostal do očí. Takúto kúru neváhajte dopriať riasam každý večer pred spaním. 

Odporúčame: Domáce recepty na mastnú pleť – 7 receptov s prírodnými ingredienciami, ktoré osviežia tvoju pleť

kliešte na riasy

Zdroj: Depositphotos

5. Nepreháňajte to s klieštikmi na riasy

Mnohé ženy používajú na svoje riasy klieštiky, a to hlavne preto, aby svoje prirodzene rovnejšie riasy vytočili smerom dohora. Takéto klieštiky môžu byť dobrým príležitostným pomocníkom pre krajší vzhľad mihalníc, no platí, že to s nimi netreba preháňať a hlavne ich treba vedieť používať správne. Časté, a tým myslíme hlavne každodenné, používanie klieštikov môže riasy oslabiť a spôsobiť rýchlejšie vypadávanie mihalníc.

O to viac hrozí ich poškodenie, ak s kliešťami na riasy zaobchádzame nesprávne a nedbalo. Ako používať klieštiky a riasy pritom nepoškodiť? V prvom rade platí, že je vhodné ich používať skôr príležitostne. Ak po klieštikoch siahnete, uistite sa, že sú vaše riasy dôkladne očistené a neobsahujú žiadne zbytky očného make-upu z predchádzajúceho dňa.

Ak by ste vytáčali maskarou nalíčené riasy, riskujete ich polámanie. Pri natáčaní najskôr začnite tesne pri korienkoch. Klieštikmi zatlačte riasy, ale nie príliš silno, a to asi na 15 sekúnd. Pre väčší efekt zopakujte a do tretice sa môžete presunúť aj na koniec mihalníc.

6. Pre dokonalý look stavte na umelé mihalnice

Nie sú vaše vlastné mihalnice prirodzene husté a dlhé, no chcete ich, takpovediac, expresne vylepšiť, napríklad pri nejakej špeciálnej príležitosti? A čo tak vyskúšať nalepovacie umelé mihalnice? Dnes ich na trhu už nájdeme neúrekom. Niektoré sú veľmi výrazné a dokážu vyčarovať naozaj dramatický pohľad, iné sú jemnejšie a pôsobia na očiach veľmi prirodzene.

Samozrejme, nosiť umelé mihalnice každodenne môže predstavovať pre prirodzené riasy záťaž, preto aj tu platí, že je dobré to nepreháňať s ich používaním a hlavne je treba ich používať správne. V prvom rade voľte kvalitné lepidlo na mihalnice. Umelé riasy sa lepia na horné pohyblivé viečko blízko ku korienkom vlastných rias. Odlepujte ich opatrne, nikdy ich rýchlo nestrhávajte. 

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE