Vianočná výzdoba terasy: Ako ju skrášliť vkusne a podľa aktuálnych trendov?

Vianočná výzdoba terasy: Ako ju skrášliť vkusne a podľa aktuálnych trendov?
  • 06.12.2022
  • Lenka Biba Slovak

Ak je vašou vášňou vianočné zdobenie interiéru vašich domovov, skúste sa tento rok zamerať aj na vaše vonkajšie priestory. Terasy sú totiž skvelým miestom, kde si môžete oddýchnuť aj v zimných mesiacoch, a ak ich budú zdobiť vianočné svetielka a vianočné dekorácie, razom sa zmenia na oázu vianočného pokoja.

Správna vianočná výzdoba sa nezaobíde bez svetielok. Vianočné zdobenie vonkajších priestorov vrátane terás má ale svoje špecifiká, na ktoré treba vopred myslieť. Pri vianočnej výzdobe terasy a záhradných plôch je mimoriadne vhodné držať sa podobného štýlu, v akom je či bude aj vaša interiérová vianočná výzdoba.

Jednotlivé štýly sa tak krásne spoja a keď budete prechádzať z interiéru do exteriéru a naopak, nadobudnete pocit pokoja a harmónie. A to všetko práve vďaka dokonalému zladeniu vašej vianočnej výzdoby a všetkých dekorácií.

Záhradné a vonkajšie terasy si zaslúžia pozornosť!

Pri dekorovaní vonkajších priestorov ale nezabudnite na to, že ozdoby, dekoračné pomôcky a, samozrejme, aj vonkajšie svetielka budú čeliť každému druhu počasia. Bude na nich snežiť, pršať a nevyhnú sa im ani teploty pod bodom mrazu. Preto nepodceňujte výber kvalitných a odolných materiálov.

Výzdoba terasy, ako aj celková exteriérová vianočná výzdoba naplní vašu záhradu a vonkajšie prestrešené posedenie slávnostnou a útulnou atmosférou. Na dekorovanie si pritom nemusíte pozývať dizajnéra, pretože práve s našimi tipmi a šikovnými radami to hravo zvládnete aj úplne sami.

Odporúčame: Vonkajší krb: Ako na jeho správnu údržbu na jeseň a v zime?

vianočné dekorácie

Zdroj: pinterest.com/onekindesign/

Vianočné vonkajšie osvetlenie

Je veľmi dôležité, predovšetkým z hľadiska bezpečnosti, aby vaše vonkajšie vianočné osvetlenie bolo dostatočne bezpečné a určené priamo na použitie v exteriéri. Ak si správne vyberiete, nemusíte sa obávať ani pôsobenia vody a nepriaznivých poveternostných podmienok. Čo sa týka materiálov pre výzdobu, popri svetielkach krásne vyniknú predovšetkým prírodné materiály, ako napríklad:

  • čečina,
  • šišky,
  • vetvičky z tuje,
  • celá škorica, badián či klinčeky,
  • sušené ovocie,
  • šípky, 
  • jarabina.

Prírodné materiály môžete ľahko doplniť aj vianočnými guľami či inými, aj vlastnoručne vyrobenými vianočnými dekoráciami.

Neprehliadnite: Vonkajšie osvetlenie na každé miesto v záhrade či na terase

vonkajšia výzdoba terasy

Zdroj: pinterest.com/kotivinkki/

Vianočná vonkajšia výzdoba z prírodných materiálov

Prírodná čečina či vetvičky napríklad z tuje alebo iných neopadavých kríkov a stromov môžu poslúžiť ako krásny základ k romantickej a originálnej vonkajšej vianočnej výzdobe aj u vás doma. Prírodné materiály majú veľa možností využitia, ako napríklad:

  • vonkajší veniec na dvere,
  • dekorácie k vianočným svetielkam,
  • použitie na zábradliach,
  • dekorovanie okeníc,
  • dekorovanie doplnkov – napríklad vonkajších lampášov, 
  • vytvorenie jednoduchej vianočnej dekorácie vo váze spolu s ozdobami podľa vášho vkusu.

Odporúčame: Terasa pri dome: Ako ju postaviť, zatieniť a aké materiály voliť?

vianočné vonkajšie dekorácie

Zdroj: pinterest.com/kradclif/

Vianočná romantika na terase

Medzi jednu z najobľúbenejších druhov vianočnej výzdoby nielen pred domom, ale napríklad aj na terase či zákutiach v záhrade, patria originálne dozdobené lampášiky s vianočnou a slávnostnou tematikou. K tomu vám postačí iba obyčajná čečina ozdobená vianočnými guľami či slamenými ozdobami.

Môžete siahnuť po veľkom lampáši alebo aj menšom kvetináči s ihličím. Efektne bude vyzerať napríklad aj kombinácia väčších a menších lampášikov v blízkosti stromov či krov, alebo pri vstupoch na terasu.

Zaujme vás: Záhradný nábytok zo syntetického ratanu – vyžaduje si špeciálnu starostlivosť?

vianočná výzdoba

Zdroj: pinterest.com/thespruceofficial/

vianočné aranžmá

Zdroj: pinterest.com/cottagefox/

vianočný lampáš

Zdroj: pinterest.com/rusticartistry1/

vonkajšia vianočná výzdoba

Zdroj: pinterest.com/JoniNesbitt

vianočná terasa

Zdroj: pinterest.com/momoozecom/

výzdoba terasy na Vianoce

Zdroj: pinterest.com/blesserhouse/


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní